> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JUMBO REGATA - ZAGREB
Šest medalja za veslače Jadrana

6. lipnja 2021. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na tradicionalnoj međunarodnoj Jumbo regati koja je održana na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. U sezoni koja je otežana zbog pandemije koronavirusa, bilo je to prvo okupljanje svih hrvatskih veslačkih klubova nakon prošlogodišnjeg Hrvatskog veslačkog prvenstva, koje je održano u rujnu. Veslači Jadrana osvojili su ukupno šest medalja, a najviše uspjeha imali su kadeti osvojivši ukupno pet medalja.

Druga mjesta na regati osvajali su u četvercu bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Roko Skočić, zatim Viktorija Aleta i Dora Turčinov u dvojcu na pariće kadetkinja te Viktorija Aleta u samcu kadetkinja.

Treći su bili u četvercu na pariće kadeta Mateo Matešić, Bartol Cuković, Rafael Brkić i Toni Čurković, zatim u četvercu Gig kadeta Marino Hrboka, Rafael Brkić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Toni Čurković te u dvojcu na pariće kadeta Mateo Matešić i Bartol Cuković.

U finalima su još veslale i sljedeće posade koje su zauzimale sljedeća mjesta: četvrti su bili u četvercu bez kormilara juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić i Luka Kovač, u dvojcu na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera te Elvis Vrkić, Đani Švenjak, Lovre Kurtin i Niko Škarpona u četvercu bez kormilara mlađih juniora te Dominik Ferjančić i Toma Rogić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora.

Peta mjesta zauzeli su Sara Žuvanić u samcu juniorki i Frane Bencun u lakom samcu juniora. Šesto mjesto su u dvojcu bez kormilara zauzeli Petar Miloš i Ivan Mustać te Maris Milin u samcu seniorki.

U finalu B nastupili su Luka Kovač i Bernard Murtić u dvojcu bez kormilara juniora i zauzeli treće mjesto kao i Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki. Isti plasman imala je i Dora Turčinov u samcu kadetkinja.

U utrkama eliminacija su ispali Luka Ivković u samcu juniora, Niko Škarpona i Elvis Vrkić u dvojcu na pariće, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Luka Petković i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Augustina Mihatov u samcu kadetkinja, Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Adi Hadžić u četvercu na pariće kadeta te Rafael Brkić i Toni Čurković u dvojcu na pariće kadeta.

> Rezultati regate na stranicama VK Jarun

Četverac bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Roko Skočić

Viktorija Aleta i Dora Turčinov u dvojcu na pariće kadetkinja

Četverac Gig kadeta Marino Hrboka, Rafael Brkić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Toni Čurković

Dvojac na pariće kadeta Mateo Matešić i Bartol Cuković

Viktorija Aleta u samcu kadetkinja

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA