> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




2. REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK

Veslači dočekali nastavak sezone

9. svibnja 2021. Piše: Petar Milin |




Sara Žuvanić i Natali Pera, najbrže u u trci dvojaca na pariće juniorki

Unatoč nekoliko odgoda, zbog loše epidemiološke situacije, veslači su ipak dočekali održavanje druge ovogodišnje regate za Kup Dalmacije u Zatonu kod Šibenika. Organizatori regate, Veslački klub Krka iz Šibenika i Veslački savez Dalmacije potrudili su se, poštujući sve epidemiološke mjere u uvjetima koji vladaju, omogućiti svim veslačima natjecanje, što je svima najvažnije, u ovom trenutku kada je broj regata sveden na najmanju moguću mjeru. Veslače je na našoj najboljoj morskoj stazi poslužilo i vrijeme, pa su u prvom dijelu regate utrke održavane u gotovo idealnim uvjetima za natjecanje na moru, dok je pri kraju regate male probleme stvarao bočni vjetar.

Veslači Jadrana osvojili su u ukupnom zbroju bodova drugo mjesto iza splitskog Mornara, kao i na prvoj regati Kupa održanoj u Splitu, dok su bili najbolji u kategoriji juniora. Ukupno su osvojili dva prva, devet drugih i pet trećih mjesta.

Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera te dvojac na pariće kadeta Mateo Matešić i Bartol Cuković.

Druga mjesta osvajali su Maris Milin i Natali Pera u dvojcu na pariće seniorki, četverac bez kormilara juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić i Luka Kovač, zatim Sara Žuvanić u samcu juniorki, osmerac mlađih juniora u sastavu Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Lovre Kurtin, Đani Švenjak, Roko Skočić, Elvis Vrkić, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac na pariće mlađih juniorki Mara Bencun i Petra Babara, dvojac bez kormilara mlađih juniora Toma Rogić i Dominik Ferjančić, dvojac na pariće kadetkinja Viktorija Aleta i Dora Turčinov, četverac GIG kadeta Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Franko Božić te četverac GIG mlađih kadeta Nikica Ćurko, Niko Skočić, Filip Matešić, Franko Božić i kormilar Toni Čurković.

Treći su bili Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Ivković i Frane Bencun u juniorskim samcima, četverac na pariće mlađih juniora Lovre Kurtin, Roko Skočić, Duje Kanjer, Đani Švenjak te Mihaela Kos u samcu mlađih juniorki.

Četvrta mjesta su zauzeli Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Jakov Grković u samcu juniora te Matej Milin i Luka Petković u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Peti su bili Luka Ivković u dvojcu na pariće juniora, a Filip Mijić zauzeo je isto mjesto u samcu juniora. Šesti je u samcu mlađih kadeta bio Lovre Kolega.

S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

Povoljnija epidemiološka situacija omogućiti će održavanje i treće regate za Kup Dalmacije koja je na rasporedu je u Makarskoj.

> Foto galerija

Bartol Cuković i Mateo Matešić, prvi u dvoju na pariće kadeta

Četverac bez kormilara juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić i Luka Kovač u utrci

Četverac na pariće mlađih juniora Lovre Kurtin, Roko Skočić, Duje Kanjer i Đani Švenjak

Utrka četveraca GIG kadeta

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA