> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




4. REGATA KUPA DALMACIJE - KAŠTEL KAMBELOVAC
Završen prvi dio sezone

10. srpnja 2021. Piše: Petar Milin |




Posljednja regata Kupa Dalmacije, prije ljetne stanke, održana je u Kaštel Kambelovcu u nešto kasnijem terminu od uobičajenog. Memorijal Ivan Jerčića i Tonija Čavke održan je po vrućem i sparnom vremenu ali bez vjetra pa su uvjeti za veslanje na stazi u Kaštel Kambelovcu bili ugodni za sve veslače. Veslači Jadrana opet su ostvarili dobre rezultate te bili najuspješniji u kategoriji juniora A, a u ukupnom poretku zauzeli treće mjesto iza splitskog Mornara i dubrovačkog Neptuna.

Veslači Jadrana osvojili su na regati ukupno četiri prva, pet drugih i četiri treća mjesta. Prva mjesta osvajali su Sara Žuvanić u samcu juniorki, četverac na pariće kadeta Bartol Cuković, Mateo Matešić, Rafael Brkić i Toni Čurković, dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Augustina Mihatov te četverac Gig kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Frano Kolega.

Druga mjesta osvajali su Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač i Bernard Murtić u četvercu bez kormilara juniora, Luka Ivković u samcu juniora, Petar Miloš, Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković u četvercu s kormilarom mlađih juniora te Dominik Ferjančić i Toma Rogić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora.

Treći su bili Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Frane Bencun i Filip Mijić i samcima juniora te Lovre Kurtin i Luka Petković u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Četvrto mjesto osvojile su Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki dok su sedmi u dvojcu na pariće mlađih kadeta bili Filip Matešić i Teo Škarpona, a Lovre Kolega nije uspio završiti utrku u samcu mlađih kadeta.

U ukupnom poretku za Kup Dalmacije veslači Jadrana su trenutno na drugom mjestu iza splitskog Mornara, dok su vodeći u pojedinačnim kategorijama kadeta A, juniora A i B. Preostala je još jedna regata Kupa koja će se održati nakon ljetne stanke, početkom rujna, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Veslači Jadrana će nakon kraćeg odmora nastaviti pripreme za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati polovicom rujna u Zagrebu.

Na regati u Kaštelima s veslačima su bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.

> Foto galerija

Sara Žuvanić, prva u samcu juniorki

Augustina Mihatov i Dora Turčinov, prve u dvojcu na pariće kadetkinja

Četverac Gig kadeta Marino Hrboka, Adi Hadžić, Niko Modrić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Frano Kolega.

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA