> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA MINI KUPA - ZADAR
Najmlađi dalmatinski veslači nastupili u Jazinama

16. lipnja 2018. Piše: Petar Milin |




U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Veslačkog saveza Dalmacije održana je u Zadru treća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije. Regata namjenjena najmlađim veslačima odnosno kadetima i mlađim juniorima bila je najmasovnija u proteklih nekoliko godina. Kao i prethodne četiri godine ukupnu pobjedu i pobjedu u svim kategorijama odnio je Veslački klub Jadran čiji su veslači ostvarili trinaest  pobjeda.

Mnoštvo zanimljivih utrka, kao to obično i biva kod najmlađih kategorija,  na sprinterskoj dionici od 5oo metara, mogli su vidjeti promatrači i zaljubljenici u veslanje, koji su se okupili na terasi Veslačkog doma te na gradskom mostu i uz obale uvale Jazine.

Nastupili su veslači iz devet od trinaest dalmatinskih klubova te gosti iz Rame u Bosni i Hercegovini. Ukupno je odveslana 41 utrka sa startom u dnu uvale Jazine i ciljem na gradskom mostu.

Pobjede su za Jadran ostvarili Ivan Validžić, Grgo Gurlica te Margita Andrić  u samcima mlađih juniora, Lovre Lapčić i Petar Miloš u samcima kadeta, Iva Zorić, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u samcima kadetkinja, u dvojcu na pariće mlađih kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, zatim, Mara Bencun i David Bašić u samcima mlađih kadeta.

Pobjede su ostvarile i obje posade Gig četveraca. Prvu su veslali Bernard Murtić, Petar Miloš, Ivan Mustać i Đani Peričić,  a drugu Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Jakov Grković i Ante Dukić. Kormilar obje posade je bio Filip Mijić.

Druga mjesta osvojili su Laura Antičević u samcu mlađih juniorki, kao i Frane Bencun u samcu u istoj kategoriji, Petar Miloš u samcu kadeta, dok su treće mjesto osvajali Đani Peričić i Bernard Murtić u samcima kadeta.

Posljednja regata serije Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održati će se u Metkoviću polovicom rujna. Veslače Jadrana prije nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu početkom srpnja, očekuje nastup na petoj regati Kupa Dalmacije u Kaštelima u kojem Jadran drži prvo mjesto, dvije regate prije kraja natjecanja.

> Foto galerija

> 3. Regata mini kupa - Zadar

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA