> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA OPEN - ZAGREB
Juniori i seniori na prvoj međunarodnoj provjeri

10. travnja 2016. Piše: Petar Milin |




Na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu održano je 33. izdanje naše najveće međunarodne regate Croatia opena. Veslačima Jadrana bila je to prva međunarodna provjera i mogućnost za izboriti svoje mjesto u posadama hrvatske veslačke izborne vrste.

U Zagrebu su nastupila sedmorica veslača Jadrana, od čega četiri juniora i trojica seniora. U juniorskoj kategoriji nastupili su prvog dana natjecanja, u dva dvojca bez kormilara, Leon Mikulić i Luka Smirčić te Borna Babajko i Ivan Tokić. Nakon jutarnjih eliminacija u finale se probila posada Luka Smirčić i Leon Mikulić osvajanjem drugog mjesta. Nažalost, Borna Babajko i Ivan Tokić ostali su bez plasmana u finale osvajanjem trećeg mjesta u svojoj sklupini.

U popodnevnom finalu juniorskih dvojaca bez kormilara Luka Smirčić i Leon Mikulić zauzeli su treće mjesto, najbolje od hrvatskih posada. Pobijedila je austrijska Lia ispred posade Turskog veslačkog saveza. Ivan Tokić i Borna Babajko zauzeli su četvrto mjesto u finalu B.

Još je prvog dana natjecanja nastupio Luka Baričević u seniorskom samcu ali nije uspio probiti se u finale, gdje je, još jednom, pobijedio naš najbolji skifist Damir Martin

Drugog dana natjecanja veslale su se veće discipline. Najbolji rezultat ostvario je juniorski četverac bez kormilara osvajanjem drugog mjesta, opet najboljeg od hrvatsjkih posada.

Luka Baričević i član Mladosti Tomislav Šain izborili su finale seniorskih dvojaca na pariće ali dalje od šestog mjesta nisu uspjeli doveslati. Uvjerljivo su pobijedili svjetski prvaci braća Valent i Martin Sinković ispred vrlo dobrih estonskih posada, također osvajača medalja na svjetskim prvenstvima.

U kombiniranom seniorskom četvercu bez kormilara drugog dana natjecanja nastupili su Filip Pedić i Andreas Vaško zajedno s veslačima Zagreba Lovrom Anzulovićem i Trešnjevke Tinom Trucekom ali nisu uspjeli izboriti finale.

Rezultate regate možete pogledati na web stranici Veslačkog saveza Zagreba www.vsz.hr

Fotografije s prvog dana regate pogledajte ovdje.

Juniorski dvojac bez kormilara Leon Mikulić i Luka Smirčić

Juniorski četverac bez Leon Mikulić, Luka Smirčić, Ivan Tokić i Borna Babajko

Luka Baričević i Tomislav Šain

Start utrke seniorskih dvojaca na pariće, u prvom planu Luka Baričević i Tomislav Šain, u vodstvu svjetski prvaci braća Valent i Martin Sinković. Foto: www.mladost.hr

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA