> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




2. REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK
Otvorena veslačka sezona

19. ožujka 2016. Piše: Petar Milin |




Nakon dva odgođena termina zbog vremenskih neprilika, napokon je startala nova veslačka sezona. Umjesto prvom regatom Kupa Dalmacije, koja se trebala održati u Splitu 5. ožujka, sezona je započela drugom regatom Kupa u Šibeniku. Po, ovaj puta, iznimno lijepom vremenom za veslačke regate na moru, dalmatinski veslački klubovi odmjerili su snage po prvi puta ove sezone. Regata se, nakon dugo vremena, održala ispred šibenske rive, u centru grada, za razliku od zadnjih petnaestak godina kada se održavala u Zatonu kod Šibenika.

Veslači Jadrana uspješno su startali u novu sezonu. Od petnaest posada koje su nastupile na regati, prvo mjesto osvojilo ih je četiri, drugo mjesto osam, a treće jedna posada.

Prva mjesta osvajali su četverac bez kormilara seniora Filip Pedić, Andreas Vaško, Leon Mikulić i Luka Smirčić, zatim dvojac bez kormilara juniora Leon Mikulić i Luka Smirčić, dvojac na pariće mlađih juniora Stipe Vujević i Filip Banović te kadetski četverac GIG u sastavu Niko Sulen, Luka Pera, Blaž Čulina, Gabrijel Burčul i kormilar Ivan Validžić.

Druga mjesta osvajali su dvojac bez kormilara seniora Filip Pedić i Andreas Vaško, zatim druga posada dvojca bez kormilara juniora Ivan Tokić i Borna Babajko, četverac bez kormilara juniora Dorian Matković, Maroje Andrić, Ivan Tokić i Borna Babajko, osmerac mlađih juniora u sastavu Karlo Kolega, Mate Brcanija, Lovre Lonić, Dominik Cimera, Kristian Košta, Tonči Bezinović, Jure Kasap, Luka Čurković i kormilar Martin Jurlina.

Još su druga mjesta osvajali Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki, četverac na pariće kadeta Toni Šimurina, Šimun Janjić, Valentin Špralja i Duje Žilić, dvojac na pariće kadeta B Grgo Gurlica i Mihovil Bogatić te u samcu kadeta B Frane Bencun. Treći su bili Ivan Validžić i Stipe Pleslić u dvojcu na pariće kadeta. Četvrto mjesto osvojila je Maris Milin u samcu mlađih juniorki.

Sljedeća regata Kupa Dalmacije održati će se u Splitu 2. travnja, odnosno biti će to odgođena prva regata sezone koja se trebala održati 5. ožujka.

> Fotogalerija

Luka Baričević nastupio na daljinskoj regati u Zagrebu

U isto vrijeme na zagrebačkom Jarunu održana je tradicionalna proljetna daljinska regata na 8000m. U samcu seniora nastupio je Luka Baričević i osvojio peto mjesto. Pobijedio je aktualni europski prvak i peti skifist sa prošlogodišnjeg SP Damir Martin.

Leon Mikulić i Luka Smirčić na pripremama u Zagrebu

Odmah nakon regate u Šibeniku, dvojica perspektivnih juniora Jadrana, Leon Mikulić i Luka Smirčić otputovali su u Zagreb na pripreme hrvatske veslačke juniorske izborne vrste. Pripreme su predviđene trajati desetak dana odnosno tijekom uskršnjih školskih praznika.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA