> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




SEMINAR U SPLITU
Treneri na stručnoj edukaciji

18. siječnja 2014. Piše: Petar Milin |



Veslački savez Dalmacije u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu organizirao je trenerski seminar s ciljem edukacije stručnog kadra u veslanju. U prostorijama Hrvatskog veslačkog kluba Mornar u Splitu okupilo se dvadesetak trenera dalmatinskih klubova među kojima i treneri Veslačkog kluba Jadran Branimir Vujević i Petar Milin, koji su imali prilike slušati predavanja prof. dr.sc. Damira Sekulića,  doc. dr.sc. Mladena Marinovića, ujedno i moderatora rasprave, te fizijatra dr. Olivera Kosovića.

Na početku seminara prisutne je pozdravio Juraj Gamulin, predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije, naglasivši iznimnu važnost edukacije trenera te da će savez i u budućnosti podupirati organizaciju ovakvih okupljanja u skladu sa svojim mogućnostima.

Seminaru je nazočio i izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Srećko Šuk, koji se uz trenere uključivao aktivno u raspravu seminarskih tema.

Predavanje je otvorio prof. dr.sc. Damira Sekulić s temom ''Trening s opterećenjem kod djece i mladih sportaša'', a nakon pauze nastavljen predavanjem doc. dr.sc. Mladena Marinovića s temom ''Analiza (monitoring) trenažnog opterećenja i indirektna kalorimetrija rada veslača uporabom monitora srčane frekvencije pulsmetra''.

Zadnje predavanje održao je fizijatar dr. Oliver Kosović s temom ''Funkcionalna evaluacija mišićno-koštanog sustava u veslanju / fizijatrijski pristup ranoj prevenciji i tretmanu sindroma prenaprezanja u veslača''.

Uz trenerski seminar, okupljanje su održali i suci Veslačkog saveza Dalmacije.

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Daljinska regata - Zagreb
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
>>> ARHIVA