Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb

15. rujna 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Veslači Jadrana osvojili su na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu dvije zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje čime je uspješno završena ovogodišnja veslačka sezona. Hrvatsko veslačko prvenstvo okupilo je na regatnoj stazi zagrebačkog jezera Jarun, u tri dana natjecanja, sve kategorije veslača od kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora do veterana.

Prvog dana natjecanja na Jarunu najviše veselja donijela je pobjeda osmerca mlađih juniora koji je u najuzbudljivijoj utrci dana donio prvi naslov prvaka Hrvatske. Prvaci Hrvatske postali su Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban. Bila je to trinaesta pobjeda osmerca mlađih juniora u zadnjih dvadeset godina na prvenstvima Hrvatske.

Nakon osmerca mlađih juniora drugi naslov prvaka Hrvatske donio je četverac s kormilarom seniora koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Veslali su Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović, Mile Čakarun i kormilar Tomislav Šaban.

Treća pobjeda izmakla je Luki Baričeviću u juniorskom samcu koji je utrku završio na drugom mjestu nakon što je imao velikih problema s lopočima na samom startu utrke gdje je ostao posljednji s nekoliko dužina broda zaostatka što se na kraju pokazalo ključnim jer uz sav trud i želju nije uspio stići pobjednika Matu Brandta iz Vukovara.

Četvrtu medalju prvog dana natjecanja osvojio je juniorski dvojac bez kormilara Josip Banović i Filip Pedić koji je ugodno iznenadio osvajanjem trećeg mjesta.

Finalne utrke drugoga dana donijele su još dvije medalje, a prvu je osvojio četverac bez kormilara seniora Mate Ledenko, Branko Begović, Marin Begović i Mile Čakarun. Ovaj puta bolja je bila čvrsta posada Iktusa kojoj se nije moglo parirati, a u finišu utrke obranjeno je drugo mjesto od posade Gusara.

Posljednju medalju osvojio je dvojac bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić i Luka Smirčić koji su borbenim veslanjem u finišu došli do trećeg mjesta i zaslužene medalje.

Od ostalih posada koje su nastupile u samcu seniorki Iva Karačić zauzela je šesto mjesto, četverac na pariće kadeta Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Luka Belošević osvojio je sedmo mjesto pobjedom u finalu B, četverac na pariće mlađih juniora Vito Fantina, Robert Ledenko, Luka Perović i Roko Gulan zauzeo je deseto mjesto, kao i dvojac na pariće kadeta Juraj Dunatov i Ivan Tokić. Jakov Denona u drugom samcu juniora zauzeo je također deseto mjesto. Druga posada četverca na pariće kadeta Maroje Andrić, Lovre Martinov, Mate Anić Milić i Luka Ramić završila je svoj nastup nakon repasažne utrke.

Četverac s kormilarom mlađih juniora Andreas Vaško, Matija Milin, Valentino Stipčević, Karlo Diklan s kormilarom Tomislavom Šabanom diskvalificiran je nakon sudara s posadom Mladosti u finišu utrke eliminacija kada su se nalazili u vodstvu utrke. Razlog sudara je otkazivanje kormila ali pravila su takva da je naša posada diskvalificirana, a utrka ponovljena što je šteta jer se i ova posada mogla boriti za najviša mjesta u finalu.

Veterani Dino Žuvanić i Joško Matulić zauzeli su drugo mjesto u dvojcu na pariće kategorije B, a Bogdan Milin četvrto mjesto u samcu kategorije C.

U završnoj ocjeni ukupnih rezultata možemo biti zadovoljni naročito gledajući napredak nakon prošlogodišnjeg podbačaja. Realno gledajući moguća su bila još dva prva mjesta u juniorskom samcu i četvercu s kormilarom mlađih juniora ali sreća nam je je u tim utrkama okrenula leđa i prije samog starta što je bio splet nesretnih okolnosti.

Ukupno je nastupilo trideset i dva veslača, a uz trenere Danijela Bajla, Branimira Vujevića i Petra Milina na prvenstvu su putovali i predsjednik Klaudijo Stipčević te članovi Uprave kao i predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović.

Slike s regate možete pogledati u foto galeriji, a video utrka u video arhivi.

 

Podijeli na Facebook

 


Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr