> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PREGLED SEZONE 2013.
Medalja s Europskog juniorskog prvenstva obilježila sezonu

23. prosinca 2013. Piše: Petar Milin |



Na kraju sezone podvlačeći crtu s rezultatima možemo biti zadovoljni s postignutim, a posebno gledajući napredak u odnosu na proteklu sezonu. Četiri seniorska i jedan juniorski član hrvatske izborne vrste govori da su naši veslači imali zapaženo mjesto u aktivnosima hrvatskog veslanja na međunarodnoj razini. Nastupi na Europskom juniorskom i seniorskom te Svjetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu obilježili su sezonu.

Najveći rezultat sezone svakako je osvajanje brončane medalje Luke Baričevića u četvercu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu u Minsku zajedno s veslačima Mladosti Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom te veslačem Mornara Antom Ančićem.

Malo je falilo da i braća Branko i Marin Begović donesu medalju s Europskog seniorskog prvenstva u Sevilli gdje su izvrsnim veslanjem osvojili četvrto mjesto. Njihova sezona bila je sigurno najkvalitetnija u zadnjih nekoliko godina, a tome je pridonijelo i partnerstvo s veslačima osječkog Iktusa s kojima su vratili ‘‘krv u vene’’ hrvatskom rimen veslanju.

Uz uspješan nastup na Europskom prvenstvu braća Begović nastupila su, također u četvercu, na Svjetskom seniorskom prvenstvu u južnokorejskom Chungju gdje su zauzeli deveto mjesto odveslavši svaku utrku vrlo konkurentno tako da ni finale nije bio previše daleko što je bilo u skladu s očekivanjima.

Mile Čakarun i Mate Ledenko odradili su drugu seniorsku sezonu te su nastupili na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Linzu gdje su osvojili sedmo mjesto. Nažalost, kod njih nije bilo napretka u odnosu na proteklu sezonu kad su ostvarili istovjetan rezultat.

Naravno, uz međunarodne nastupe, veslalo se i na domaćim natjecanjima, a nakon dobrih rezultata na pripremnim regatama i Kupu Dalmacije sezona je zaključena s šest osvojenih medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu. Četverac s kormilarom seniora Mate Ledenko, Mile Čakarun, Marin Begović, Branko Begović i kormilar Tomislav Šaban te osmerac mlađih juniora u sastavu Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Božidar Dominik Milardović, Mislav Anić Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban osvojili su naslove prvaka.

Od klupskih aktivnosti valja izdvojiti Izbornu Skupštinu i ponovni izbor na mjesto predsjednika Klaudija Stipčevića te uspješnu organizaciju druge po redu regate osmeraca u Jazinama koja polako postaje tradicionalna regata.

Braća Begović na Europskom prvenstvu u Sevilli

Mate Ledenko i Mile Čakarun na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Linzu

Prvaci Hrvatske u četvercu s kormilarom seniora Mate Ledenko, Mile Čakarun, Marin Begović, Branko Begović i kormilar Tomislav Šaban

Prvaci Hrvatske u osmercu mlađih juniora: Andreas Vaško, Matija Milin, Ante Validžić, Karlo Diklan, Leon Mikulić, Božidar Dominik Milardović, Mislav Anić Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Daljinska regata - Zagreb
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
>>> ARHIVA