Jadranov veslački dvoboj

25. kolovoza 2013. Piše: Petar Milin |

Drugu godinu zaredom upješno je održan Jadranov veslački dvoboj, regata osmeraca u Jazinama na kojoj su snage odmjerili veslači veterani iz Hrvatske i Slovenije. Uz druženje i promociju veslanja, koji su bili u prvom planu, nastupilo je ukupno deset osmeraca. Po prvi puta su nastupile i kombinirane muško - ženske posade odnosno ''mixevi''.

Veslači su bili podijeljeni u skupine po kategorijama pa je tako održano ukupno sedam utrka. U najstarijoj kategoriji snage su odmjerili veslači Istre i kombinacije Trešnjevke i Vukovara, a pobjedu je odnijela pulska Istra. U drugoj starosnoj skupini veslali su druga posada Jadrana i kombinacija Mornara i Mladosti, a slavili su veslači Jadrana, kao i u najmlađoj starosnoj skupini gdje su se ogledali veslači slovenske Izole i prva posada Jadrana.

Mixevi su veslali odvojeno od veslača, a kako je bilo četiri prijavljene posade održana su i prednatjecanja za finalne utrke. Finale su izborili posada Jadrana i treća posada Mladosti, a na kraju su kao pobjednici izašli veslačice i veslači Mladosti. U borbi za treće mjesto bila je bolja druga posada Mladosti dok je četvrto mjesto, odnosno drvenu medalju, osvojila prva posada zagrebačke Mladosti.

Ove godine regata je privukla i veći broj Zadrana koji su pratili s zanimanjem događanja u Jazinama, a dobra atmosfera s natjecanja, na kojem je sve proteklo u najboljem redu, prenijela se kasnije i na terasu Veslačkog doma gdje je nakon dodijele medalja nastavljeno druženje veslača i gostiju uz pjesmu i dobru spizu.

Nadamo se da će sljedeće godine ovaj događaj nastaviti rasti, a posebna zahvala ide pokroviteljima i donatorima regate kao i samim veteranima Veslačkog kluba Jadran koji su uložili veliki trud i iznijeli teret organizacije.

> Više o rezultatima i sudionicima na stranici Jadranov veslački dvoboj

> Članak o regati Zadarski list

> Facebook stranica s fotografijama i videom utrka

POSADE JADRANA

JADRAN 1: Filip Eškinja, Joško Matulić, Marko Dragičević, Hrvoje Eškinja, Josip Stojčević, Vjekoslav Bobić, Petar Milin, Branimir Vujević.

JADRAN 2: Marin Kolega, Danijel Kolega, Bogdan Milin, Rino Rados, Blaženko Mrkić, Dino Žuvanić, Leopold Kolega, Zoran Hrboka.

JADRAN MIX: Ivana Beljo Pribanović, Tajana Lovrić, Iva Karačić, Jelena Žunić, Rino Rados, Danijel Kolega, Bogdan Milin, Dino Žuvanić.


REZULTATI FINALA

Skupina 1

1. Jadran 1 1:18,97

2. Izola 1:22,96

Skupina 2

1. Jadran 2 1:25,09

2. Mornar/Mladost 1:30,00

Skupina 3

1. Istra 1:25,75

2. Trešnjevka/Vukovar 1:30,44

Mix osmerac

1. Mladost 3 1:30,21

2. Jadran 1:33,27

 

Podijeli na Facebook

 


Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr