> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ
Nakon dvije godine, osmerci ponovno u Jazinama

20. kolovoza 2022. Piše: Petar Milin |




Nakon dvije godine pauze, u Jazinama je održana deveta po redu regata Jadranov veslački dvoboj osmeraca. Ukupno je nastupilo šesnaest osmeraca u otvorenoj kategoriji, veteranskoj i kombiniranim mix žensko – muškim posadama.

Festival veslanja i izvrsnu atmosferu u Jazinama nije kvarila ni jaka tremontana koja je zapuhala rano poslijepodne i smirila se tek kada je natjecanje ušlo u završni dio veslanja u noćnim uvjetima veslanja pod reflektorima.

Izazovne uvjete za veslanje sa jakim kontra vjetrom dobro su svladavale sve posade, pa je natjecanje proteklo u najboljem redu. Ove godine bilo je nešto manje veteranskih posada ali su to nadoknadili osmerci u otvorenoj i mix kategoriji, gdje je bilo mnoštvo zanimljivih utrka na ovoj kratkoj, sprinterskoj dionici od 500 metara.

U otvorenoj kategoriji pobjedu je ostvarila posada Jadrana iz Zadra, koji su ujedno izveslali i najbolje vrijeme na regati, te prešli dionicu od 500 metara, od Jazina do gradskog mosta, za 1 minutu 19 sekundi. Za Jadran su veslali Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač, Niko Škarpona, Leon Mikulić, Andreas Vaško, Frane Markulić i Frane Kalcina. Drugo mjesto pripalo je veslačima Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar.

U otvorenoj kategoriji za žene prvo mjesto osvojila je kombinirana posada Veslačkog kluba Jadran Rijeka, Jaruna iz Zagreba te bečke Liae. Druge su bile veslačice Jadrana u sastavu Sara Žuvanić, Mara Bencun, Viktorija Aleta, Augustina Mihatov, Nika Kovač i Laura Antičević.

U kategoriji veterana C prvo mjesto osvojila je posada Jadrana, a veslali su Branimir Vujević, Josip Stojčević, Petar Milin, Marko Dragičević, John Johannesen, gost iz Norveške, Leopold Kolega, Blaženko Mrkić i Branko Fain.

U kategoriji veterana E pobjedila je kombinirana posada VK Trešnjevka, Jarun, Mladost, Vukovar, Zagreb dok je u kategoriji veterana G najbolja bila posada VK Trešnjevka Zagreb/Lia Beč/Iktus Osijek.

U kombiniranim muško ženskim posadama najbolja je bila posada riječkog Jadrana, drugo mjesto zauzela je posada Jadrana iz Zadra u sastavu Toni Čurković, Roko Bubić, Adi Hadžić, Teo Meštrović, Sara Žuvanić, Mara Bencun, Maris Milin i Nika Kovač dok je treći bio VK Jarun.

U dvoboju dva zadarska osmerca pobjedu je ostvarila posada u sastavu Đani Švenjak, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Mateo Matešić, Luka Kraljić, Duje Kanjer, Luka Petković i Roko Skočić. Drugi su bili Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Stipe Vujević, Marko Medin, Lovre Lapčić, Filip Mijić, Luka Ivković i Bernard Murtić

Svim posadama su kormilarili Matija Vujević i Vito Filipi.

Nakon regate nastavljeno je druženje u Veslačkom domu, a bila je to i prilika za okupljanje veslača Jadrana svih generacija.

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su omogućili održavanje regate.

Sljedeće godine očekuje nas deseto, jubilarno, izdanje Jadranovog veslačkog dvoboja osmeraca.

--> Web stranica regate

--> Facebook: https://www.facebook.com/Jadran-Rowing-Match-RACE

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA