> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




5. REGATA KUPA DALMACIJE - POSEDARJE
Jadran ukupni pobjednik regate i Kupa VSD

19. lipnja 2022. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana ukupni su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja za Kup Dalmacije! Posljednjom, petom, regatom u Posedarju zaključena je ovogodišnja sezona u kojoj su Jadranaši bili najbolji u četiri od pet održanih regata. Tako je bilo i u Posedarju, gdje su uz ukupnu pobjedu bili najuspješniji i u konkurenciji mlađih i starijih kadeta te juniora.

Posedarje, kao nova lokacija u kalendaru natjecanja za Kup Dalmacije, opravdalo je očekivanja. Iako je prije početka regate bura nakratko odgodila start regate za sat vremena, nakon smirivanja vjetra, natjecanje je održano po vrlo dobrim uvjetima za veslanje.

Veslači Jadrana ostvarili su ukupno osam pobjeda, pet drugih i sedam trećih mjesta. Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće juniorki u sastavu Sara Žuvanić i Mara Bencun, osmerac mlađih juniora u sastavu Luka Petković, Luka Kraljić, Roko Bubić, Duje Kanjer, Roko Skočić, Mateo Matešić, Rafael Brkić, Đani Švenjak i kormilar Matija Vujević, zatim Sara Žuvanić u samcu juniorki, četverac bez kormilara mlađih juniora Roko Bubić, Luka Kraljić, Roko Skočić i Mateo Matešić. Još su prva mjesta osvajali Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Dora Turčinov u samcu kadetkinja, Franko Božić, Frane Vulelija, Lovre Kolega i Adrian Vidović u četvercu na pariće kadeta te Teo Škarpona i Filip Matešić u dvojcu na pariće kadeta.

Druga mjesta zauzimali su Adi Hadžić u samcu mlađih juniora, četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Luka Petković, Duje Kanjer, Marino Hrboka, Rafael Brkić i kormilar Matija Vujević, dvojac na pariće mlađih kadeta Marko Dinarina i Marko Borić, četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Mikula Bobić, Martin Vujević, Matej Tičić, Davor Božajić i kormilar Vito Filipi te Frane Medić u samcu mlađih kadeta.

Treća mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu na pariće juniora, Mara Bencun u samcu juniorki, Niko Škarpona i Luka Kovač u samcima juniora, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Lana Marijačić u samcu kadetkinja te Niko Skočić u samcu kadeta. Četvrto mjesto zauzeo je Toni Čurković u samcu mlađih juniora.

S veslačima Jadrana su u Posedarju bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin. Podršku su davali i članovi uprave Jadrana predvođeni predsjednikom Joškom Matulićem i predsjednikom Nadzornog odbora Gordanom Marinovićem.

Bila je ovo zadnja provjera za dalmatinske veslače prije nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete u Zagrebu od 1. do 3. srpnja, na regatnoj stazi Jarun.

Kako je regata bila zahtjevna za organizaciju, jer je bila dislocirana, te je bilo potrebno većinu opreme prevesti iz Zadra, Veslački klub Jadran zahvaljuje se svim članovima kluba koji su doprinijeli u organizaciji regate u Posedarju, a posebno Općini Posedarje i načelniku Ivici Klancu na logističkoj podršci, te inženjeru Slobodanu Bobiću na trudu oko konstruiranja i izrade ulazno izlaznog pontona bez kojeg bi organizacija regate bila nemoguća. Zahvaljujemo se i tvrtki Total ing na ustupljenom vozilu za prijevoz opreme potrebne za održavanje regate.

Nadamo se da će ova prva održana regata u Posedarju postati tradicionalna u kalendaru natjecanja. Posedarje svakako ima veliku perspektivu za natjecanja i pripreme veslača u budućnosti.

> Foto galerija

Osmerci mlađih juniora

Dora Turčinov, prva u samcu kadetkinja

Četverac bez kormilara mlađih juniora

Četverci na pariće kadeta

Sara Žuvanić, najbolja u samcu juniorki

Mara Bencun i Sara Žuvanić, prve u dvojcu na pariće juniorki

Teo Škarpona i Filip Matešić, prvi dvojcu na pariće mlađih kadeta

Augustina Mihatov i Viktorija Aleta, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

 

 

********************************************************************************

>>> Najava regate 14.6.2022.

Veslačka regata po prvi puta u Posedarju


Veslački klub Jadran i Veslački savez  Dalmacije, uz potporu Općine Posedarje, organiziraju, u nedjelju 19. lipnja, veslačku regatu za Kup Dalmacije koja će se po prvi puta održati u Posedarju. Veslačka staza biti će postavljena iz smjera Novigrada s ciljem na rivi u Posedarju.

Na 5. Regati za Kup Dalmacije u Posedarju, uz sudjelovanje svih dalmatinskih klubova, nastupiti će i veslači iz Rame u Bosni i Hercegovini te kao gosti veslači riječkog Jadrana. Očekuje se više od 350 veslača u svim dobnim kategorijama, a Veslački klub Jadran, kao domaćin regate, nastupiti će u punom sastavu na ovoj regati.

U ovogodišnjem natjecanju za Kup Dalmacije, jednu regatu prije kraja, veslači zadarskog Jadrana drže vodeću poziciju u ukupnom poretku Kupa.

Biti će to prva regata s punim programom u zadarskom kraju na dionici od 2000m još od 1995. godine kada je u Zadru, na Rivi, održana posljednja takva regata povodom 110. obljetnice organiziranog veslanja u Zadru. No, zbog specifičnih uvjeta koji vladaju u Zadarskom kanalu i velikog prometa brodova, organizacija veslačke regate u Zadru je iz tog razloga zahtjevna i bila bi na rubu regularnosti što se tiče natjecateljskih uvjeta.

Iz tog razloga je odlučeno da se regata održi u Posedarju, gdje vladaju gotovo idealni uvjeti za veslanje na moru, što će svim natjecateljima omogućiti dobru pripremu pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete u Zagrebu početkom srpnja. Lokacija u Posedarju ima i dugoročnu perspektivu, kako za pripreme veslača, tako i za organizaciju natjecanja.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA