> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PRIPREME JUNIORA I MLAĐIH SENIORA U ZAGREBU
Šestorica veslača Jadrana na Jarunu

29. ožujka 2015. Piše: Petar Milin |




Tijekom uskršnjih praznika na zajedničkim pripremama hrvatske izborne vrste u Zagrebu sudjelovati će šestorica veslača Jadrana. Četvorica juniora, Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Andreas Vaško i Matija Milin te dvojica mlađih seniora, Josip Banović i Filip Pedić, provest će zajedno s trenerom Danijelom Bajlom sedam dana(od 29. 3. do 4. 4.)na Jarunu zajedno s ostalim hrvatskim veslačima koji kandidiraju za posade hrvatske veslačke izborne vrste kako bi se što bolje pripremili za našu najveću međunarodnu regatu Croatia open, koja će se održati u Zagrebu 11. i 12. travnja.

Biti će to prilika za skupljanje kilometara, a i dodatno uveslavanje pred važne regate koje slijede i koje će odrediti sudbinu naših veslača koji imaju ambicije veslati na međunarodnom nivou, a to kod juniora prvenstveno znači na Europskom juniorskom prvenstvu u Račicama krajem svibnja.

3. REGATA VKMF - ZAGREB

Prije samih priprema veslači su u nedjelju odradili i nastup na 3. regati regionalnog veslačkog kupa Miljenka Finderlea, kontinentalnom pandanu Kupa Dalmacije. Juniori Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Andreas Vaško i Matija Milin nastupili su u četvercu bez kormilara i osvojili prvo mjesto.

Na regati su trebali nastupiti svi seniori no na kraju su veslali samo u dvojcu bez kormilara Josip Banović i Filip Pedić koji su osvojili drugo mjesto iza vrlo dobrog kombiniranog dvojca riječkog Jadrana i kaštelanske Marine Danijela Plišića i Bernarda Samardžića.

Ostali seniori nisu nastupili zbog raznih ozljeda. Marin Begović je trebao veslati s veslačem osječkog Iktusa Antom Janjićem no morali su otkazati nastup zbog ukočenog vrata, a zbog ozljede nije nastupio ni Mile Čakarun koji je trebao veslati u dvojcu bez kormilara s Lukom Baričevićem, a isto tako nisu nastupili ni Patrik Prnjak i Ivica Ban.

 

ODGOĐENA 2. REGATA KUPA DALMACIJE U ŠIBENIKU

Kako regate u Dalmaciji prvenstveno ovise o vremenskim uvjetima na moru došlo je ponovno do situacije da je druga regata Kupa Dalmacije koja se trebala održati protekli vikend u Šibeniku odgođena za svibanj zbog lošeg vremena odnosno ponovno jake bure. Tako je bura obilježila ovogodišnji početak veslačke sezone u Dalmaciji ne dopustivši prvo održavanje regate u Splitu, a zatim i u Šibeniku. Nadamo se da će nastavak sezone i početak pravog proljeća donijeti i ljepše vrijeme i da više neće biti odgađanja regata.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pregled sezone 2014.
Zimske pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb

>>> ARHIVA