> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove


ŠKOLA VESLANJA VK ''JADRAN'' - ZADAR


--> INFORMACIJE O UPISU U ŠKOLU VESLANJA VK ''JADRAN'' - ZADAR - Školska godina 2021./2022.


OOSNOVNE INFORMACIJE

 

Preporučeni početak bavljenja veslačkim sportom je u dobi od 11 do 14 godina. Uvjet za upis u Školu veslanja je znanje plivanja te da je polaznik zdravstveno sposoban za bavljenje sportskim aktivnostima. U Školu veslanja moguće je pristupiti tijekom cijele godine, a za upis je potrebno doći u pratnji jednog od roditelja.

Upisi se vrše u Veslačkom domu, na adresi: Obala kneza Branimira 6a, od ponedjeljka do petka, u vremenu:

ujutro od 08 - 10 sati, a tijekom školske godine i popodne od 17 - 19 sati.

>>>klikni za pronalaženje lokacije VK ''Jadran'' na mapi

Mjesećna članarina za polaznike Škole veslanja iznosi 100 kuna.

Za dodatne informacije o uvjetima upisa nazovite telefon:

--> 091 521 1109

ili pošaljite upit na jadran-zadar@net.hr

Voditelj Škole veslanja

Petar Milin

stručni specijalist kineziologije, sportski trener veslanja

Treneri Veslačkog kluba Jadran su redom svi bivši uspješni veslači Jadrana, sudionici olimpijskih igara, s bogatim iskustvom na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz veslačko iskustvo, posjeduju i stručnu izobrazbu potrebnu za rad s djecom.

VUPISI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.U školskoj godini 2021./2022. upisuju se:

dječaci
rođeni od 2007. do 2011. godine, a djevojčice rođene 2007. do 2010. godine.

 


VTERMINI TRENINGA

 

Tijekom školske godine treninzi Škole veslanja održavaju se tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u prostorijama kluba u Veslačkom domu, suprotno od smjene u školi.

> Termini treninga

  Ponedjeljak Srijeda Petak
Ujutro 9.00h 9.00h 9.00h
Popodne 18.00h 18.00h 18.00h

*tijekom zimskih i ljetnih školskih praznika termin treninga je u dogovoru s trenerom.

> obavijesti termina treninga tokom školskih praznika za Školu veslanja

Obuka svih polaznika Škole veslanja održava se u Veslačkom domu na Obali kneza Branimira. Veslački dom opremljen je svom opremom potrebnom za obuku početnika po svim uvjetima, što uključuje dvoranu, veslaonicu s bazenom i prostoriju sa veslačkim simulatorima te školske brodove.

Veslački dom, foto: Denis Peroš

Veslaonica na suhom

Dvorana za vježbanje

Dvorana s ergometrimaVZAŠTO VESLATI?

 

 

Ako želiš steći nove prijatelje, radne navike, upornost, mentalnu snagu te zdravo živjeti u dobrom društvu, onda je veslanje pravi sport za tebe!

Veslanjem koristitiš sve važnije tjelesne skupine mišića od nogu, ruku, leđa, trbuha do stražnjice, što veslanje čini kompletnom vježbom.

Veslanjem koristiš i mišiće u širokom opsegu pokreta, većem nego li u većini ostalih sportova, čime dobivaš na fleksibilnosti i pokretljivosti, a u preciznim i ritmičnim kretnjama vrlo je mala mogućnost ozljeda.


VUKRATKO O VESLANJU

 

Veslanje je standardni olimpijski sport koji po strukturi pokreta spada u monostrukturalne cikličke sportove, a prema energetskoj zahtjevnosti u aerobno - anaerobne sportove.

Za dostizanje vrhunskih rezultata potreban je višegodišnji proces programiranog treninga gdje su uključeni svi potrebni elementi koji uključuju primarno tehniku te psihofizičku pripremljenost.

U veslanju postoje kategorije teških i lakih veslača, a discipline se dijele u dvije grane:

Rimen discipline - svaki veslač vesla samo sa jednim veslom, a može biti lijevi ili desni, ovisno o tome na koju stranu ide lopata njegovog vesla. Olimpijske discipline u rimen veslanju su: dvojac bez kormilara (2-), četverac bez kormilara (4-), osmerac sa kormilarom (8+). Neolimpijske rimen discipline su: dvojac sa kormilarom (2+), četverac sa kormilarom (4+)

Skul discipline ili discipline na pariće - svaki veslač vesla sa dva vesla, odnosno sa po jednim veslom u svakoj ruci. Olimpijske discipline na pariće su: samac ili skif (1x), dvojac na pariće (2x) i četverac na pariće ili četverac skull (4x)

 Kliknite za malo upoznavanje sa veslačkim sportom >>> MALA ŠKOLA VESLANJA
Podijeli na Facebook