> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove


ŠKOLA VESLANJA VK ''JADRAN'' - ZADAR


--> INFORMACIJE O UPISU U ŠKOLU VESLANJA VK ''JADRAN'' - ZADAR - Školska godina 2023./2024.


OOSNOVNE INFORMACIJE

 

Preporučeni početak bavljenja veslačkim sportom je u dobi od 11 do 14 godina. Uvjet za upis u Školu veslanja je znanje plivanja te da je polaznik zdravstveno sposoban za bavljenje sportskim aktivnostima. U Školu veslanja moguće je pristupiti tijekom cijele godine, a za upis je potrebno doći u pratnji jednog od roditelja.

Upisi se vrše u Veslačkom domu, na adresi: Obala kneza Branimira 6a, od ponedjeljka do petka, u vremenu:

ujutro od 08 - 10 sati, a tijekom školske godine i popodne od 17 - 19 sati.

>>>klikni za pronalaženje lokacije VK ''Jadran'' na mapi

Mjesećna članarina za polaznike Škole veslanja iznosi 20 eura. Ako iz iste obitelji ima dva člana onda članarina iznosi 13 eura po članu.

Za dodatne informacije o uvjetima upisa nazovite telefon:

--> 091 521 1109

ili pošaljite upit na jadranzadar1908@gmail.com

Voditelj Škole veslanja:

Petar Milin

stručni specijalist kineziologije, sportski trener veslanja

Treneri Veslačkog kluba Jadran su redom svi bivši uspješni veslači Jadrana, sudionici olimpijskih igara, s bogatim iskustvom na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz veslačko iskustvo, posjeduju i stručnu izobrazbu potrebnu za rad s djecom.

VUPISI U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024.U školskoj godini 2023./2024. upisuju se:

dječaci i djevojčice
rođeni od 2009. do 2012. godine.

 


VTERMINI TRENINGA

 

Tijekom školske godine treninzi Škole veslanja održavaju se tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u prostorijama kluba u Veslačkom domu, suprotno od smjene u školi.

> Termini treninga

  Ponedjeljak Srijeda Petak
Ujutro 9.00h 9.00h 9.00h
Popodne 18.00h 18.00h 18.00h

*tijekom zimskih i ljetnih školskih praznika termin treninga je u dogovoru s trenerom.

> obavijesti termina treninga tokom školskih praznika za Školu veslanja

Obuka svih polaznika Škole veslanja održava se u Veslačkom domu na Obali kneza Branimira. Veslački dom opremljen je svom opremom potrebnom za obuku početnika po svim uvjetima, što uključuje dvoranu, veslaonicu s bazenom i prostoriju sa veslačkim simulatorima te školske brodove.

Veslački dom, foto: Denis Peroš

Veslaonica na suhom

Dvorana za vježbanje

Dvorana s ergometrimaVZAŠTO VESLATI?

 

 

Ako želiš steći nove prijatelje, radne navike, upornost, mentalnu snagu te zdravo živjeti u dobrom društvu, onda je veslanje pravi sport za tebe!

Veslanjem koristitiš sve važnije tjelesne skupine mišića od nogu, ruku, leđa, trbuha do stražnjice, što veslanje čini kompletnom vježbom.

Veslanjem koristiš i mišiće u širokom opsegu pokreta, većem nego li u većini ostalih sportova, čime dobivaš na fleksibilnosti i pokretljivosti, a u preciznim i ritmičnim kretnjama vrlo je mala mogućnost ozljeda.


VUKRATKO O VESLANJU

 

Veslanje je sport sa dugom tradicijom u Zadru i Hrvatskoj te spada među naše najtrofejnije olimpijske sportove, a na programu je od prvih modernih Olimpijskih igara u Ateni 1896.

Veslanje je standardni olimpijski sport koji po strukturi pokreta spada u monostrukturalne cikličke sportove, a prema energetskoj zahtjevnosti u aerobno - anaerobne sportove.

Za dostizanje vrhunskih rezultata potreban je višegodišnji proces programiranog treninga gdje su uključeni svi potrebni elementi koji uključuju primarno tehniku te psihofizičku pripremljenost.

U veslanju postoje kategorije teških i lakih veslača, a discipline se dijele u dvije grane:

Rimen discipline - svaki veslač vesla samo sa jednim veslom, a može biti lijevi ili desni, ovisno o tome na koju stranu ide lopata njegovog vesla. Olimpijske discipline u rimen veslanju su: dvojac bez kormilara (2-), četverac bez kormilara (4-), osmerac sa kormilarom (8+). Neolimpijske rimen discipline su: dvojac sa kormilarom (2+), četverac sa kormilarom (4+)

Skul discipline ili discipline na pariće - svaki veslač vesla sa dva vesla, odnosno sa po jednim veslom u svakoj ruci. Olimpijske discipline na pariće su: samac ili skif (1x), dvojac na pariće (2x) i četverac na pariće ili četverac skull (4x)

 Kliknite za malo upoznavanje sa veslačkim sportom >>> MALA ŠKOLA VESLANJA
Podijeli na Facebook