> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove


TRENERI

 

MARKO DRAGIČEVIĆ

Rođen: 30. 11. 1976. u Zadru

Trener u Veslačkom klubu Jadran od 2014. godine -->

Nakon gotovo osam godina trenerskog rada u jednom od najtrofejnijih hrvatskih veslačkih klubova HAVK Mladost iz Zagreba, Marko Dragičević vratio se tamo odakle je i krenuo kao veslač. Kao trofejni veslač i olimpijac Marko svojim znanjem i iskustvom sigurno doprinosi kvaliteti rada u Veslačkom klubu Jadran zajedno s ostalim trenerima.

Njegova veslačka karijera u Jadranu trajala je petnaest godina, a glavne vrline, po kojima je bio poznat, su bile da je kao vrsni tehničar s odličnim osjećajem za ritam mogao veslati na pozicijama gdje je odrađivao svoje zadatke kao pratitelj pa do pozicije štrokera koja mu je također izvrsno odgovarala.

Kao veslač bio je sudionikom vrlo uspješnog razdoblja jedne generacije seniorskih veslača Jadrana, koja je svojim radom i uspjesima obilježila zadnjih dvadesetak godina klupske povijesti. Već kao junior veslao je u seniorskom osmercu te bio prvak Hrvatske. Kasnije su došli i međunarodni uspjesi, najprije kao mlađi senior gdje je veslao u izvrsnom četvercu s Igorom Francetićem, Vjekoslavom Bobićem i Marinom Perinićem te dva puta bio zlatni na Nations cupu, tada neslužbenom Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine.

Nekoliko godina kasnije veslao je u četvercu bez kormilara koji je dvije godine dominirao u hrvatskom rimen veslanju i bio blizu osvajanja medalje na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Luzernu 2001. medalja je izmakla za 17 stotinki sekunde u četvercu s kormilarom dok godinu dana kasnije u Sevilli u posadi osmerca osvaja također četvrto mjesto.

Veliki uspjeh ostvario je plasmanom na Olimpijske igre u Ateni 2004. u četvercu bez kormilara zajedno s Petrom Milinom i veslačima Gusara Igorom Boraskom i Damirom Vučičićem što je bio i vrhunac njegove dotadašnje karijere. Dvije godine kasnije morao je prekinuti s ozbiljnim veslanjem zbog ozljede leđa, iako sa stalnim planovima o povratku, započeo je, nakon završenog školovanja na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, raditi kao trener u HAVK Mladost u Zagrebu.

Uz međunarodne uspjehe i brojne nastupe na domaćim regatama petnaest puta bio je prvakom Hrvatske u različitim disciplinama.

Kompletan prikaz sportskih uspjeha iz veslačke karijere pogledajte ovdje.

 

>>> Nekoliko slika iz veslačke karijere i najznačajnijih uspjeha kronološki:

Hazewinkel 1996. Nations cup SP U23: Zlatna medalja - Igor Francetić, treneri Srećko Šuk i Davor Radović - Rošo, Vjekoslav Bobić, Marko Dragičević, korm. Marko Čekada i Marin Perinić

Milano 1997. Nations cup SP U23: Zlatna medalja - kormilar Silvijo Petriško, Vjekoslav Bobić, Marin Perinić, Igor Francetić, treneri Srećko Šuk i Davor Radović - Rošo, i Marko Dragičević

Osmerac seniora 1998. Branimir Vujević, Antonio Buča, Marko Rušev, Danijel Bajlo, Vjekoslav Bobić, Marko Dragičević, Joško Matulić, Petar Milin, kormilar Silvio Petriško i trener Romano Bajlo, višestruki prvaci Hrvatske i svjetski studentski prvaci

SP seniora 2001. Luzern - Hrvoje Marić, Danijel Bajlo, Marko Rušev, Marko Dragičević i kormilar jurica Batur - 4. mjesto.

SP seniora 2002. Sevilla, Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo, Hrvoje Marić, Igor Francetić, Krešimirom Čuljak, Tomislav Smoljanović, Damir Vučičić i kormilar Silvijo Petriško - 4. mjesto u osmercu

Olimpijske igre - Atena 2004. - Marko Dragičević, Petar Milin, Igor Boraska i Damir Vučičić. 12. mjesto