Veslački klub "Jadran" - Novi početak

2010. - .....


2010. obilježena je uspjesima mladih veslača ''Jadrana'' . Na najvažnijem domaćem natjecanju, prvenstvu Hrvatske, osvojeno je ukupno sedam medalja, a prvaci Hrvatske postali su: četverac bez kormilara juniora Mile Čakarun, Mate Ledenko, Ante Antišin i Vito Žuvanić, zatim juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun, a kod mlađih juniora osmerac, koji je već petu godinu zaredom nepobjediv u ovoj disciplini, u sastavu: Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić, Mihovil Maričić, Toma Čepinac, Željko Batur, Mateo Tolić i kormilar Toni Crljenko te četverac sa kormilarom mlađih juniora Toni Jelenković, Antun Plenković, Luka Baričević, Marko Perić s kormilarom Tonijem Crljenkom. U seniorskoj konkurenciji osvojena je srebrna medalja u četvercu sa kormilarom, a osvojili su je: Branimir Vujević, Josip Stojčević, Marin Begović i Branko Begović i kormilar Andreas Vaško.

Juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun, najuspješniji u sezoni 2010.U međunarodnoj konkurenciji ove sezone više uspjeha imali su juniori, a među njima su se najviše istaknuli Mate Ledenko i Mile Čakarun koji su nastupili i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u češkim Račicama te na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru gdje su kao i u Račicama zauzeli deveto mjesto. Uz njih su tu još bili Ante Antišin i Roko Pekić koji su odradili solidnu sezonu uz nastup na nekoliko međunarodnih regata ali im je nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu izmakao. Za razliku od juniora, seniori nisu baš bili na nivou svojih mlađih kolega u ove sezone, pa tako nakon dugo godina ''Jadran'' nije imao svojih veslača u posadama hrvatske izborne vrste na međunarodnim regatama. Nakon ove sezone klub je napustio naš ponajbolji seniorski veslač Josip Stojčević koji je karijeru nastavio u Veslačkom klubu ''Jadran'' iz Rijeke.

Juniorski dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun, najuspješniji u sezoni 2010.

Brončana medalja na Europskom juniorskom prvenstvu.

Brončana medalja na Europskom prvenstvu juniora u Kruszwici i šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu juniora u Etonu. Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ivan Piton i Patrik Prnjak (oba Istra - Pula) s trenerom Danijelom Bajlom. Kao najvažniji rezultat sezone 2011. svakako treba izdvojiti brončanu medalju sa Europskog juniorskog prvenstva održanog u poljskoj Kruszwici. Osvojili su je Mate Ledenko i Mile Čakarun veslajući u kombiniranom četvercu bez kormilara zajedno sa veslačima pulske ‘‘Istre’’ Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom. Malo je nedostajalo da se sa Europskog juniorskog prvenstva sa medaljom vrati i naš četverac s kormilarom koji su veslali Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom. Oni su u samom finišu utrke za pola sekunde izgubili brončanu medalju. Sedam ‘‘Jadranovih’’ juniorskih reprezentativaca pokazalo je vrlo dobru formu na Europskom prvenstvu.


Brončana medalja na Europskom prvenstvu juniora u Kruszwici i šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu juniora u Etonu. Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ivan Piton i Patrik Prnjak (oba Istra - Pula) s trenerom Danijelom Bajlom.


Još jedan kvalitetan nastup odradili su Mate Ledenko i Mile Čakarun na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u engleskom gradiću Etonu, poprištu održavanja veslačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu slijedeće godine. Nakon brončane medalje sa Europskog prvenstva potajno smo se nadali i medalji na Svjetskom prvenstvu. To se, nažalost, nije dogodilo ali naš četverac bez kormilara odradio je vrlo dobar posao zauzevši šesto mjesto u utrci finala, u kojoj su do samog kraja utrke bili u konkurenciji za medalju. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u dvojcu bez kormilara ova dva veslača završavaju svoju juniorsku karijeru dvogodišnjom dominacijom u hrvatskom juniorskom veslanju te sa kvalitetnim međunarodnim rezultatima.


Veslači ''Jadrana'' na prvenstvu Hrvatske 2011Od rezultata na domaćim natjecanjima, uz nastupe na nekoliko tradicionalnih regata, glavni događaj sezone uvijek je Prvenstvo Hrvatske. Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvojene su dvije brončane medalje i to u četvercu s i bez kormilara. Juniori su bili uspješniji pa su osvojili tri naslova prvaka Hrvatske u disciplinama osmerca, četverca bez kormilara te dvojca bez kormilara. Ovu sezonu obilježio je i odlazak na nešto manji broj regata nego li inaće zbog nezavidne financijske situacije u kojoj se našao klub ali na kraju je sezona ipak uspješno privedena kraju.Veslači ''Jadrana'' na prvenstvu Hrvatske 2011.

Sredinom godine u mirovinu je otišao glavni trener ''Jadrana'' Romano Bajlo koji se nakon 35 godina rada oprostio od trenerskog rada s čime je završila jedna uspješna era u povijesti ''Jadrana'' i klub krenuo s novim početkom sa novom strukom.

 


- Kronologija hrvatskog veslanja

- Kratka povijest veslanja u Zadru prije osnutka VK "Jadran" (1885 - 1910)

- Veslački klub "Jadran"

- Predsjednici i uprave Veslačkog kluba "Jadran" 1908. - 2008.

- Najveći sportski uspjesi VK "Jadran"

- Popis trenera ''Jadrana'' od 1908. do 2010.

- Popis veslača - osvajača medalja i sudionika na većim natjecanjima

- Galerija slika kroz povijest

 

 

© 2007 - 2012. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr - Stranica je prilagođena za Microsoft Internet Explorer preglednik